OFERTA STAGII DE PREGĂTIRE (ATELIERE APLICATIVE)                                           

STAGIILE DE PREGĂTIRE (ATELIERE APLICATIVE), oferă copilului sau adolescentului informaţii teoretice şi posibilitatea de a dobândi deprinderi practice legate de cele mai cunoscute şi utilizate tehnici, prin care sticla poate devi obiect de artă.

Fiecare STAGIU DE PREGĂTIRE are un program bine definit şi constitue BAZA (de cunoştiinţe teoretice şi practice) pentru stagii de pregătire ulterioare. Nici nu s-ar putea altfel, în universul atât de vast şi diversificat al sticlei.

 

STAGII DE PREGĂTIRE (SP)                                        

SP1– prelucrarea sticlei prin suflare la țeavă

SP2 - prelucrarea sticlei la lampă

SP3 - mozaic din sticlă

SP4 - vitraliu

SP5 - prelucrarea sticlei prin fuziune

SP6 – gravură pe sticlă

SP7 – pictură pe sticlă utilizând culori acrilice și strat de protecție (suport de sticlă în formă artistică, realizat manual, la țeavă)

SP8 - pictură pe sticlă, utilizând pigmenți speciali cu fixare la cald (suport de sticlă în formă artistică, realizat manual, la țeavă)

SP9 - decorarea obiectelor din sticlă suflate la țeavă sau la lampă utilizând culori transparente și foiță aurită sau argintată

SP10 – ARTĂ SACRĂ 

Stagiul aplicativ are program diferențiat în funcție de religia căreia aparțin copiii solicitanți și se adresează celor: creștin ortodocși, romano-catolici, greco-catolici, musulmani și de cult mozaic. Fiecare grupă va reuni copii de o singură religie, niciodată grup mixt. Obiectul artistic de artă sacră va fi executat la alegere într-una din tehnicile cele mai utilizate în decorarea obiectelor sau locașelor de cult.

SP10-A – pictura pe foiță aurită sau argintată, 

SP10-B – mozaic, 

SP10-C – vitraliu, 

SP10-D – gravură,

 SP10-E - prelucrare prin fuziune

SP10-F – suflare la ţeavă,

SP10-G – prelucrare la lampă.

 

PENTRU FIECARE TEHNICĂ DE PRELUCRARE SUNT PREVAZUTE

30 STADII DE PREGĂTIRE (ATELIERE APLICATIVE)

CARE SĂ PERMITĂ DOBÂNDIREA ETAPIZATĂ A CUNOȘTINȚELOR TEORETICE, DAR MAI ALES A DEPRINDERILOR PRACTICE.

 

DURATA STAGIULUI DE PREGĂTIRE (ATELIER APLICATIV) este de 120 minute cu pauză de 15 minute. În pauză  se oferă copiilor apă plată și ceaiuri de fructe.